Utrecht,
01
juli
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Zorg Mannenkliniek de Boer bij a.s.r. als eerste vergoed in basispakket

Samenvatting

a.s.r. vergoedt als eerste zorgverzekeraar de diensten van Mannenkliniek de Boer in het basispakket. Klanten van De Amersfoortse, Ditzo en BeterDichtbij kunnen terecht bij de kliniek in Baarn voor advies over onder meer prostaatproblemen, plasklachten en erectiestoornissen. Met de opname van de mannenkliniek in het basispakket wil a.s.r. specifieke mannenzorg toegankelijker maken en verzekerden de juiste specialistische zorg op de juiste plek bieden.

dbmgz_logo_frontpage.png

Veel mannen met klachten zoals prostaatproblemen, plasklachten, erectiestoornissen, problemen met ejaculatie en bekkenbodemklachten, zoeken pas laat medische hulp. Ze denken dat de klachten bij de leeftijd horen of willen er liever niet over praten met hun huisarts. Als mannen te lang met hun klachten rondlopen kan dat leiden tot verhoogd risico op complicaties.

Mannenkliniek de Boer is in 2013 opgericht door mannenarts en medisch seksuoloog dr. Bert-Jan de Boer en Rick Zimmermann. Mannen kunnen terecht in de kliniek zonder doorverwijzing van de huisarts, wat de zorg erg laagdrempelig maakt. Bovendien is de specialistische zorg van Mannenkliniek de Boer kwalitatief hoogwaardig en goedkoper dan vergelijkbare zorg in het ziekenhuis.

a.s.r. is de eerste verzekeraar die de zorg van Mannenkliniek de Boer vergoedt in het basispakket. a.s.r. en Mannenkliniek de Boer gaan met toestemming van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) een samenwerking voor drie jaar aan als experiment. Andere verzekeraars kunnen zich aansluiten bij deze overeenkomst.

Petra van Holst-Wormser, directeur Ziektekosten bij a.s.r.: ‘We zijn er trots op dat wij de komende drie jaar als eerste zorgverzekeraar met de professionele Mannenkliniek de Boer mogen samenwerken. Ik denk dat deze samenwerking voor onze mannelijke verzekerden een mooie toevoeging biedt aan het basispakket. We dragen op deze manier ons steentje bij aan het verbeteren en innoveren van de zorg en bovendien zorgt het voor een besparing op de ziekenhuiszorg.’

Dr. Bert-Jan de Boer, Mannenkliniek de Boer: ‘Het verheugt mij dat onze diensten in het basispakket zijn opgenomen. Met onze laagdrempelige kliniek en betaalbare specialistische zorg passen we perfect tussen huisarts en ziekenhuis. Ik kijk uit naar de constructieve samenwerking met a.s.r. Samen kunnen we de mannenzorg een positieve impuls geven.’

Vanaf 1 juli wordt de zorg van Mannenkliniek de Boer vergoed in het basispakket voor alle klanten van Ditzo, De Amersfoortse en BeterDichtbij.