Utrecht,
21
april
2015
|
14:13
Europe/Amsterdam

Wilhelmina Kinderziekenhuis ontvangt Tour de France Nijntje.

Samenvatting

Vandaag wordt de officiële Tour de France Nijntje tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd aan 220 zieke kinderen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis(WKZ). Voor deze gelegenheid is het WKZ in Utrecht voor één dag in Toursferen gehuld. De actie is een initiatief van een a.s.r-medewerker.

Tour de France Nijntje is speciaal ontwikkeld voor de Grand Départ in Utrecht, die van 1-5 juli 2015 plaatsvindt. De opbrengst van deze speciale Nijntje gaat naar het Jeugdsportfonds en Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hiermee wordt bijgedragen aan de realisatie van het WKZ Kindersportcentrum en biedt het kinderen die het thuis niet zo breed hebben een kans om toch te sporten.

Betrokkenheid a.s.r.

In nauwe samenwerking met de organisatie van Le Tour Utrecht wordt tussen 1-5 juli een dag georganiseerd voor maximaal 6 kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis, die dan voor één dag wielerprof kunnen zijn. Om ook de andere kinderen uit het WKZ een aandenken aan de Tour de France te geven, heeft a.s.r. het mogelijk gemaakt dat tijdens de officiële introductie van de eerste Tour de France Nijntje, alle kinderen in het WKZ deze speciale Nijntje ontvangen.

Collega van a.s.r.: ‘In 2012 is mijn dochter in het Wilhelmina Kinderziekenhuis geboren, 3 maanden en 6 operaties later konden we eindelijk naar huis. In die periode heb ik zoveel zieke kinderen gezien, waarbij het idee is ontstaan om iets leuks te gaan doen. Toen vorig jaar bekend werd dat de Tour de France naar Utrecht zou komen, heb ik de mogelijkheid aangegrepen om iets voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis te organiseren.’