Utrecht,
28
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Van der Schoot vertrekt per 1 oktober bij ASR Nederland

Samenvatting

​Mr. J. (Johan) van der Schoot, Directeur Externe Communicatie, Public Affairs & Intermediaire Zaken vertrekt per 1 oktober bij ASR Nederland. D. (Dennis) Koot is per 1 juli benoemd als manager Public Affairs.

​Van der Schoot over zijn besluit: "Ik werk inmiddels ruim 16 jaar bij ASR en zijn rechtsvoorgangers. Dat was een mooie en enerverende periode. Maar de laatste tijd bekroop mij steeds vaker het gevoel van herkenning. Uiteindelijk heb ik voor mijzelf de balans opgemaakt. Mijn werkterrein ervaar ik nog steeds als een fantastische uitdaging en ik bruis van de ambitie, ideeën en energie. Maar ik heb behoefte aan meer uitdaging en ruimte dan de vertrouwde ASR-omgeving mij daarvoor biedt. Daarom heb ik in goed overleg besloten dat ik ga vertrekken bij ASR. Wat ik ga doen, weet ik nog niet. Daar beraad ik mij op".

Bestuursvoorzitter Jos Baeten: "Wij vinden het jammer dat Johan deze keuze heeft gemaakt. Tegelijkertijd begrijpen wij zijn stap. Wij  zijn hem erkentelijk voor de waardevolle bijdrage die hij aan ons bedrijf en aan de sector heeft geleverd. En  ook persoonlijk kijk ik met heel veel plezier terug op de samenwerking met Johan".

Van der Schoot is sinds 1 februari 1995 in dienst van achtereenvolgens AMEV, Fortis, Stad Rotterdam en ASR Nederland in diverse functies, met name op het raakvlak van strategie, communicatie, Public Affairs en commercie. Namens ASR Nederland is hij zeer actief binnen het Verbond van Verzekeraars op diverse terreinen zoals intermediaire distributie, consumentenbeleid en reputatie en maakt hij deel uit van diverse overlegdelegaties met stakeholders. 

Benoeming Dennis Koot
 
Per 1 juli treed Dennis Koot (40) in dienst van ASR Nederland als manager Public Affairs en lid van het MT Corporate Communicatie. Hij heeft Algemene Economie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en was tot voor kort Public Affairs Adviseur bij de NBA, de beroepsorganisatie van accountants. Daarvoor was hij o.m. werkzaam bij vermogensbeheerder Veer Palthe Voûte en als beleidsadviseur bij de Nederlandse Vereniging van Banken. Tevens is hij bestuurslid van de BVPA, Beroepsvereniging voor Public Affairs, in Nederland.