Utrecht,
23
september
2015
|
12:31
Europe/Amsterdam

Schriftelijke reactie a.s.r. op uitzending EenVandaag

Samenvatting

a.s.r. heeft volledig uitvoering gegeven aan de Compensatieregeling. Klanten worden hiervoor dan ook niet meer benaderd. a.s.r. biedt haar klanten met een beleggingsverzekering in het kader van het flankerend beleid (aanvullend op de generieke compensatieregeling) een aantal mogelijkheden aan, zoals een adviesgesprek, kosteloos overstappen naar een ander product, het bijstellen van het product, of stoppen met het product. Iedere klant kan hier, passend bij zijn financiële situatie en per product, gebruik van maken. Hiervoor zoeken we actief contact met onze klanten, om ze een bewuste keuze te laten maken. 

 

Als een klant vragen heeft over zijn beleggingsverzekering, dan kan hij met ons contact opnemen. Dat kan leiden tot een gesprek over de specifieke omstandigheden van die betreffende klant en zijn product. In bijzondere gevallen treffen partijen dan een aanvullende regeling die tegemoet komt aan die specifieke omstandigheden. Dergelijke regelingen die worden getroffen met klanten zijn gebaseerd op hun individuele financiële situaties.

Beleggingsverzekeringen kunnen overeenkomsten vertonen, maar bijvoorbeeld op de einddatum tot een andere uitkomst leiden en daardoor mogelijk niet goed aansluiten op de financiële situatie en de doelen waarmee klanten deze producten hebben aangeschaft. Met name om onjuiste verwachtingen en verwarring bij andere klanten te voorkomen, streeft a.s.r. vertrouwelijkheid van die individuele regelingen na. Daarnaast geldt dat we uiteraard vertrouwelijk moeten en willen omgaan met de gegevens van al onze klanten. 

Wij hebben aan alle klanten met een beleggingsverzekeringen (waaronder ook een Waerdye Beleggingsverzekering) een compensatieregeling aangeboden. In zijn algemeenheid geven wij aan dat als een klant daarmee niet tevreden is, het hem dan vrij staat om al dan niet met (juridische) ondersteuning contact op te nemen met het Kifid en/of a.s.r. Wij gaan altijd in gesprek met een klant die vragen heeft over zijn beleggingsverzekering.