Utrecht,
21
juli
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Participanten vergroten belang in ASR Dutch Core Residential Fund

Samenvatting

Participanten in het ASR Dutch Core Residential Fund (ASR DCRF) onderstrepen hun vertrouwen in het woningfonds van a.s.r. door € 60 miljoen extra te investeren. De extra investering is mogelijk door de sterke groei die de portefeuille van het fonds doormaakt.

amsterdamwicherskwartier.jpg

Het ASR DCRF verwierf de afgelopen tijd meerdere grote projecten, waaronder Cruquiuswerf in Amsterdam en recentelijk de voormalige hogeschool aan de Wibautstraat in Amsterdam, die wordt getransformeerd tot een complex met 162 huurappartementen in het middensegment. De pijplijn met daarin ook projecten in de regio Utrecht, regio Den Haag en Arnhem zal de komende jaren naar verwachting tot verdere groei van het fonds leiden.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘We zijn zeer tevreden met de recente aankopen die we aan onze portefeuille en pijplijn hebben kunnen toevoegen. Mede hierdoor is de mogelijkheid gecreëerd voor onze participanten om hun belegd kapitaal in het ASR DCRF te vergroten. Onze ambitie tot verdere uitbreiding van het woningfonds blijft onveranderd en we merken dat de belangstelling van institutionele beleggers in een modern woningfonds als het ASR DCRF onverminderd groot is.’

Het ASR DCRF is het woningfonds van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer. Het fonds heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van circa € 0,9 miljard. Het belegt in huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijk enig eigenaar van de portefeuille, a.s.r., blijft ook op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Boilerplate

Over het ASR Dutch Core Residential Fund

 

Structuur van het fonds

ASR Dutch Core Residential Fund is een fonds voor gemene rekening met een onbeperkte looptijd. Het fonds is fiscaal transparant en gestructureerd volgens INREV richtlijnen om optimale transparantie richting de beleggers te garanderen. Verder kent het fonds een uniek liquiditeitsmechanisme.

 

Institutionele beleggers

a.s.r., de oorspronkelijk enig eigenaar van de portefeuille, blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden. Daarnaast traden Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten, Pensioenfonds PNO Media, Stichting ING CDC Pensioenfonds, Stichting NN CDC Pensioenfonds en verzekeraar De Goudse toe als participant.

 

Omvang fondsportefeuille circa € 0,9 miljard

Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van circa € 0,9 miljard, bestaande uit ongeveer 4.700 woningen, gelegen in de sterkste regio’s van Nederland in termen van economische en demografische ontwikkeling.

 

Over a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer

 

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer is één van de grootste vastgoedvermogensbeheerders in Nederland. Al meer dan 100 jaar belegt a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer direct en indirect in vastgoed en beheert het vastgoedportefeuilles voor institutionele beleggers. a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer koopt, verkoopt, verhuurt, onderhoudt en (her)ontwikkelt vastgoed voor haar klanten op basis van volledige handelingsbevoegdheid. Kijk op www.asrvastgoedvermogensbeheer.nl voor meer informatie.

 

Met het fonds en de eigen specialisten op het gebied van vermogens- en vastgoedbeheer heeft a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer veel ervaring en een goede reputatie opgebouwd in de Nederlandse vastgoedmarkt.

 

Per 31 december 2015 bedraagt het totaal beheerd vermogen circa € 4,2 miljard. Dit bedrag bestaat volledig uit in Nederland gelegen vastgoed, waaronder:

  • winkels (ca. 429.000 m²)
  • woningen (ca. 4.700 units)
  • kantoren (ca. 265.000 m²)
  • (agrarische) grond, met circa 34.000 ha de grootste particuliere grondportefeuille in Nederland