Utrecht,
01
juli
2015
|
13:33
Europe/Amsterdam

a.s.r. blij met keuze bibliotheek voor Neude

Samenvatting

​‘Met de beoogde komst van de bibliotheek hebben we met de versmarkt, horeca en winkels een fantastisch concept voor het voormalig postkantoor in handen’, vindt Wouter Terhorst van Commercieel Vastgoed. Hij reageert hiermee op de aankondiging van de Gemeente Utrecht dat is gekozen voor vestiging van de bibliotheek in het pand van het vroegere postkantoor aan de Utrechtse Neude, dat in bezit is van a.s.r.

Maandag 29 juni maakten Stichting Bibliotheek Utrecht, gemeente Utrecht en a.s.r. bekend dat is gekozen voor vestiging van de Centrale Bibliotheek in het voormalig postkantoor aan de Neude. Bibliotheek Utrecht en a.s.r. hebben hierover een intentie-overeenkomst gesloten. De nieuwe bibliotheek hoopt eind 2017 haar deuren te openen.

Directeur Ton van Vlimmeren van de Bibliotheek Utrecht: ‘We zijn geweldig blij dat het gelukt is de Bibliotheek in het oude postkantoor te gaan vestigen. Het wordt een levendige, vrij toegankelijke plek, waar Utrechters zich laten inspireren en zichzelf kunnen ontwikkelen.’ Wouter Terhorst van a.s.r. voegt daaraan toe: ‘We gaan nu hard aan het werk met het integrale plan, bestaande uit de Bibliotheek, maar ook de winkels aan de Oude Gracht en versmarkt aan de Potterstraat. Met de beoogde komst van de bibliotheek krijgt het voormalige postkantoor weer een publieke functie voor de inwoners van de stad.’

In het postkantoor krijgt de Bibliotheek 25% meer publieksruimte. Er komen meer werk- en studieplekken evenals ruimtes voor cursussen, workshops, exposities en literaire voorstellingen. In het medialab kunnen Utrechters straks uitgebreid kennismaken en experimenteren met nieuwe technologieën. Er komt ook een café en een brasserie. In het gebouw komt verder, naast de eerder genoemde versmarkt, een uitgebreide fietsenstalling.