Utrecht,
31
mei
2018
|
12:43
Europe/Amsterdam

Nationale Hypotheek Garantie gunt a.s.r. vermogensbeheer mandaat van € 450 miljoen

Samenvatting

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gunt a.s.r. per eind mei het mandaat voor vermogensbeheer van € 450 miljoen. NHG besteedt de vermogensbeheeractiviteiten van haar beleggingsportefeuille van circa € 1 miljard uit aan a.s.r. vermogensbeheer en Robeco Institutional Asset Management.

nhg

Hiermee verlegt NHG de beleggingsstrategie van een adviesrelatie naar een beheerrelatie met institutionele vermogensbeheerders. Het beleggingsbeleid van NHG wordt door a.s.r. en Robeco voortgezet en blijft gericht op behoud van solvabiliteit en excellent risicomanagement. De portefeuille van NHG bestaat uit een goed gespreide portefeuille van euro-obligaties van landen, supranationale instellingen en kredietwaardige bedrijven. Als nieuwe eis wordt duurzaamheid door middel van controle op ESG-criteria toegevoegd.

Jack Julicher, directievoorzitter van a.s.r. vermogensbeheer: ‘We zijn trots en blij dat NHG ons dit vertrouwen gunt. Onze lange termijn horizon en duurzaam beleggen gaan hand in hand. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door te beleggen aan de hand van strikte ethische- en duurzaamheidscriteria in ons beleggingsbeleid. Door onze ervaring met integraal balansbeheer kunnen we NHG op haar wenken bedienen.’

Arjen Gielen, Algemeen Directeur van NHG: ‘Met de uitbesteding van vermogensbeheer naar deze twee institutionele specialisten krijgt onze portefeuille optimale aandacht. Zo spelen we het beste in op toekomstige rentescenario’s en ontwikkelingen op de huizenmarkt waardoor we ons fonds solvabel houden, goed voor een betaalbare premie aan de klant en het borgen van een buffer in slechte tijden.’

Boilerplate

Over a.s.r. vermogensbeheer

a.s.r. vermogensbeheer de Nederlandse vermogensbeheerders beheert ruim € 55 miljard. Wij zijn een nuchtere, Nederlandse vermogensbeheerder die duurzaam beleggen hoog in het vaandel heeft staan. Klanten van a.s.r. vermogensbeheer zijn onder meer pensioenfondsen, verzekeraars, vermogensfondsen, goede doelen, onderwijsinstellingen en overheden. Dagelijks werken wij met hen samen aan een verantwoord rendement. Een rendement dat bijdraagt aan hun doelstellingen. Kijk voor meer informatie op www.asrvermogensbeheer.nl.

Over NHG

In 1993 werd het Waarborgfonds Eigen Woningen opgericht door het voormalig ministerie van VROM en de Vereniging Nederlandse Gemeenten opgericht om zo veel mogelijk mensen een onbelemmerde toegang te geven tot een verantwoorde financiering van een eigen woning. Daaruit ontstond NHG: een slim en kostenneutraal instrument met veel potentie. Door maatwerk en slimme oplossingen biedt NHG al 25 jaar verantwoorde oplossingen op de hypotheekmarkt. Daardoor zijn, sinds de oprichting van de NHG ruim 1,5 miljoen huishoudens aan een passende hypotheek geholpen, kunnen vele mensen met betalingsproblemen in hun woning blijven wonen en zijn ruim 26.000 verliezen opgevangen.