Utrecht,
22
augustus
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Michel Verwoest benoemd tot lid Raad van Bestuur ASR

Samenvatting

​Michel (M.H.) Verwoest (43) is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ASR. Hij vervult daarmee per 1 december 2012 de bestaande vacature voor een nieuw lid van de Raad van Bestuur.

Michel Verwoest wordt in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de onderdelen Pensioenen, AOV, Ziektekosten, Vastgoedontwikkeling en Vastgoedbeleggingen en de ondersteunende diensten ICT en Informatie- en Projectmanagement. Hij wordt tevens voorzitter van het Non-Financial Risk Committee.

Michel Verwoest is afkomstig van de ING Groep waar hij sinds 1997 diverse leidinggevende posities heeft bekleed. In zijn laatste functie was hij CEO Nationale Nederlanden Services en directeur Nationale Nederlanden Leven. In deze functies was hij tevens lid van de Directie Verzekeren ING Benelux en van de Management Council van ING Verzekeringen. Daarvoor heeft hij binnen ING als CEO onder meer leiding gegeven aan RVS en was hij directeur van de businessline Leven Particulieren.
 
Jos Baeten, voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR: 'Michel heeft meer dan 15 jaar leidinggevende ervaring in de financiële sector. Ik zie zijn financieel bestuurlijke ervaring, ervaring met veranderende distributiemodellen en ervaring met een transformatie naar een klantgerichte organisatie als grote toegevoegde waarde voor ASR. Ik ben blij dat we iemand met zijn staat van dienst bij ASR mogen verwelkomen.'
 
Met de komst van Michel Verwoest is de Raad van Bestuur per 1 december weer compleet en bestaat dan uit voorzitter Jos Baeten, Roel Wijmenga (CFO), Karin Bergstein en Michel Verwoest.