Utrecht,
12
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Karin Bergstein benoemd tot lid Raad van Bestuur ASR

Samenvatting

Karin Bergstein (44) is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van ASR. Zij volgt vanaf 15 september Hans van der Knaap op, die op eigen verzoek terugtreedt uit de Raad van Bestuur.

Karin Bergstein wordt in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de operationele portefeuille met de aandachtsgebieden Schade, Leven, Pensioenen, AOV, Ziektekosten, Bancair en ICT.

Karin Bergstein is afkomstig van ING, waar zij sinds 1991 diverse leidinggevende posities heeft bekleed. In haar laatste functie bij ING was zij lid van de Directie van ING Bank Nederland. Daarvoor heeft zij onder meer als CEO leiding gegeven aan ING Car Lease International.

Hans van der Knaap is acht jaar lid geweest van de Raad van Bestuur. Hans van der Knaap blijft werkzaam bij ASR. Hij is benoemd tot directievoorzitter van ASR Bank en directeur Bancair.

Jos Baeten, voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR: 'Karin brengt bijna 20 jaar ervaring in de financiële sector mee. Tegelijkertijd zal zij een frisse blik en nieuwe inzichten voor ASR bieden. Het besluit van Hans van der Knaap om terug te treden respecteer ik. Ik ben blij dat Hans werkzaam blijft bij ASR en de functie van directeurvoorzitter van ASR Bank op zich neemt.'

De Raad van Bestuur van ASR bestaat naast Jos Baeten en Karin Bergstein uit Roel Wijmenga (CFO) en Roeland van Vledder (CCO).