Utrecht,
26
januari
2017
|
16:09
Europe/Amsterdam

Jos Baeten draagt leiding van a.s.r. voor één dag over aan Chahid (14)

Samenvatting

Jos Baeten heeft voor één dag afstand gedaan van zijn functie als bestuursvoorzitter van a.s.r. De 14-jarige MAVO-leerling Chahid heeft deze taak vandaag van hem overgenomen in het kader van JINC Baas van Morgen. In totaal hebben in heel Nederland vandaag 100 leerlingen voor één dag de rol van de Bazen van Vandaag overgenomen.

Chahid is ’s morgens door Jos Baeten en zijn chauffeur opgehaald. Daarna is hij op kantoor ontvangen en heeft de scholier een rondleiding door het pand gekregen. Chahid is vervolgens aan het werk gegaan op de afdeling Business Support, waar hij mee heeft gedacht over gedragsafspraken voor het Nieuwe Werken. Met een ‘borrel’ is de dag afgesloten.

In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Voor deze groep is een goede start op de arbeidsmarkt minder vanzelfsprekend. Op donderdag 26 januari ervaren 100 kinderen, die opgroeien in een dergelijke situatie, hoe het is om de baas te zijn tijdens JINC Baas van Morgen en doen zij een waardevol contact voor het leven op.

Organisator JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven. JINC zet zich in om talentvolle kinderen tot 16 jaar met weinig kansen een betere start te bezorgen op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren en laat ze kennismaken met verschillende beroepen. Zo geeft JINC jaarlijks meer dan 43.000 basisschool- en vmbo-leerlingen uit Amsterdam, Brabant, Den Haag, Flevoland, Kennemerland, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht de kans om te groeien.