Utrecht,
17
december
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

Herman Hintzen commissaris ASR Nederland N.V.

Samenvatting

Herman Hintzen is tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders benoemd als commissaris bij ASR Nederland N.V. Hintzen start zijn werkzaamheden per 1 januari 2016.

herman-hintzen.jpg

Herman Hintzen (60) heeft diverse management-, advies- en toezichthoudende functies bij internationaal opererende financiële instellingen bekleed. In zijn laatste functie werkte de heer Hintzen bij UBS Investment Bank in Londen, waar hij sinds 2012 als senior adviseur verantwoordelijk was voor financiële instellingen, met name verzekeraars, in Europa. Eerder werkte hij bij J.P. Morgan, Morgan Stanley, Credit Suisse en als adviseur voor APG Investments. Hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Amlin Europe N.V. sinds februari 2009.

Kick van der Pol, voorzitter RvC ASR Nederland N.V.: ‘Herman Hintzen heeft veel kennis en ervaring, onder andere op het gebied van financieel- en risicomanagement en strategie. Het profiel van de heer Hintzen sluit goed aan bij het profiel dat we voor een nieuw lid van de RvC hadden opgesteld, ook met het oog op de naderende privatisering van ASR Nederland N.V.’

Met de benoeming van Herman Hintzen, bestaat de Raad van Commissarissen van ASR Nederland N.V. per 1 januari 2016 weer uit vier leden:

  • Kick van der Pol (voorzitter)
  • Cor van den Bos
  • Annet Aris
  • Herman Hintzen

De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor de benoeming van de heer Hintzen.