Utrecht,
07
december
2015
|
15:13
Europe/Amsterdam

Francis van Bergenhenegouwen kwartiermaker Het nederlandse pensioenfonds

Samenvatting

Francis van Bergenhenegouwen is gestart als kwartiermaker van Het nederlandse pensioenfonds.

francis-2.jpg

Francis van Bergenhenegouwen (1969) komt van Syntrus Achmea Vermogensbeheer waar zij senior manager klantrelaties voor fiduciair beheer was. Francis werkt ruim 20 jaar in de institutionele wereld en heeft in haar loopbaan veel ervaring en kennis opgedaan op alle onderdelen die een rol spelen in de uitvoering bij een pensioenfonds (Blue Sky Group, Delta Lloyd, Robeco).

Fleur Rieter, directeur a.s.r. Pensioenen: ‘We zijn blij met de komst van Francis, die kan bijdragen aan de professionele inrichting van Het nederlandse pensioenfonds. Wij doen er alles aan om op 1 januari aanstaande klaar te zijn om, zodra de wetgeving daartoe de mogelijkheden biedt, voor onze klanten en nieuwe klanten een onderscheidend pensioen alternatief te bieden.’

Francis van Bergenhenegouwen: ‘Ik vind het een uitdaging om mee te werken aan een nieuwe ontwikkeling in de pensioenmarkt. Ik geloof in de persoonlijke benadering van Het nederlandse pensioenfonds, waarmee we echt het verschil gaan maken.’

Het nederlandse pensioenfonds is een nieuw pensioenfonds dat het anders gaat doen dan gebruikelijk in de pensioenmarkt. Dat kan door de jarenlange ervaring van a.s.r. met pensioen en omdat de klant in iedere fase van een pensioen de volle aandacht krijgt. Of het nu om een welkomstteam gaat dat werkgevers of pensioenfondsbesturen helpt bij de overstap naar een nieuwe pensioenregeling, of een pensioenteam dat werknemers helpt met vragen over zijn pensioen. Ook nadat hij al met pensioen is gegaan. In iedere fase krijgt de klant de actieve begeleiding en aandacht die aansluit op zijn behoeften. De start van Het nederlandse pensioenfonds is nog steeds gepland op 1 januari 2016, als de wetgeving daartoe de mogelijkheden biedt.

Kijk op www.hetnederlandsepensioenfonds.nl voor meer informatie.

Over a.s.r. Pensioenen

a.s.r. Pensioenen is een breed opererende pensioenverzekeraar en richt zich op ondernemingen, ondernemers en deelnemers. Een aanzienlijk deel van onze klanten bestaat uit grootzakelijke klanten. Wij bedienen onze klanten met drie sterke merken: De Amersfoortse Verzekeringen, a.s.r. en Brand New Day. De Amersfoortse biedt een beschikbare premieregeling (DC), a.s.r. biedt pensioenregelingen met een gegarandeerde uitkering (DB). Brand New Day is een premiepensioeninstelling (PPI).