Utrecht,
22
april
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Fortis Vastgoed Vermogensbeheer in bezit van beste winkelcentra in Nederland en Europa

Samenvatting

Afgelopen week werd zowel het winkelcentrum Haagse Passage in Den Haag als Entre Deux in Maastricht bekroond als beste winkelcentrum. Eigenaar Fortis Vastgoed Vermogensbeheer feliciteert ontwikkelaar Provast met het behalen van de NRW Jaarprijs 2008 met de Haagse Passage als beste winkelcentrum in Nederland en 3W en Multi Vastgoed als ontwikkelaars van Entre Deux met de ICSC Award 2008 als beste winkelcentrum in Europa.

Haagse Passage

De Haagse Passage is door de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) bekroond met de NRW Jaarprijs 2008. Volgens het juryrapport heeft eigenaar Fortis Vastgoed Vermogensbeheer samen met ontwikkelaar Provast van de Haagse Passage een oorspronkelijk en stijlvol winkelgebied gemaakt, dat tot de beste behoort wat de Nederlandse vastgoedsector heeft voortgebracht. 
 
Bij het toekennen van de prijs gaf NRW hoog op over de manier waarop de renovatie door eigenaar Fortis Vastgoed Vermogensbeheer en ontwikkelaar Provast tot stand is gebracht. Het winkelcentrum stamt uit 1885 en is daarmee het oudste winkelcentrum in Nederland. Na 30 jaar leegstand is het winkelcentrum in 1999 gekocht door Fortis Vastgoed Vermogensbeheer met het idee om van De Haagse Passage wederom een winkelgalerij met allure te maken door middel van hoogstaande en onderscheidende winkelbranchering en architectuur.
 
Entre Deux
 
Het eind 2006 geopende Entre Deux is door de International Council of Shopping Centers (ICSC) benoemd tot het beste winkelcentrum van Europa. De vakkundige jury prees de keuze voor kwaliteit en het duurzame ontwerp. Entre Deux is in de ogen van de jury een aanwinst voor de stad Maastricht. 
 
Entre Deux is een herontwikkelingsproject hartje centrum Maastricht. Het oude winkelcentrum Entre Deux dateerde uit 1970 en was een onaantrekkelijk betonnen kolos die uit de toon viel bij de historische binnenstad en in onbruik was geraakt. De ontwikkelaars AM Vastgoed en 3W hebben een plan voor nieuwbouw van het complex gemaakt, waarbij met een overdekte winkelstraat, een verrassend spel met niveaus en een open architectuur ontstond. Met het integreren van zes historische gebouwen inclusief de 14e eeuwse Dominicanerkerk, vormt Entre Deux een geheel met de historische binnenstad.
 
NRW en ICSC
 
Jaarlijks reikt zowel de Nederlandse Raad van Winkelcentra als de International Council of Shopping Centers Europe haar prijzen uit, die bekend staan als de belangrijkste in de branche.