Utrecht,
18
april
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Fortis Jongeren Run kent alleen maar winnaars

Samenvatting

Ruim 450 hardlopers deden tijdens de Fortis Marathon Rotterdam van afgelopen weekend mee aan de Fortis Jongeren Run. Zo'n 270 jongeren tussen de 12 en 18 jaar uit een tiental jeugdzorginstellingen, hun 110 begeleiders en 75 coach-vrijwilligers van Fortis gingen van start tijdens de AD 5 km Loop en de RTV Rijnmond 10 km Loop. Alle deelnemers haalden met gemak de finish!

Fortis Verzekeringen Nederland organiseerde dit jaar -in het kader van het maatschappelijk samenwerkingsverband 'Verzekerd van Jeugdzorg' tussen Fortis Verzekeringen Nederland en de jeugdzorg- voor de tweede keer de Fortis Jongeren Run. Dit is een bijzonder hardlooptraject voor jongeren en hun begeleiders uit jeugdzorginstellingen en Fortis-medewerkers waarbij interactie en persoonlijke motivatie centraal staan. 

Dit coachingsproject heeft als doel om jongeren en medewerkers een bijzondere sportieve uitdaging te bieden, waarmee zelfvertrouwen en persoonlijke trots groeit. Voor veel van de jongeren in deze jeugdzorginstellingen is sporten en positieve aandacht niet vanzelfsprekend. Bovendien zijn de sportfaciliteiten binnen de jeugdzorg beperkt. Door de Fortis Jongeren Run krijgen jongeren positieve prikkels voor de loopsport én de mogelijkheid een persoonlijke topprestatie neer te zetten en een onvergetelijke succesbeleving mee te maken. 

Het hardloopprogramma van ruim 12 weken richt het accent op duurvermogen, het uitlopen op gezonde manier van de 5 of 10 km. In de aanloop naar 13 april zijn twee landelijke loopclinics georganiseerd onder leiding van oud-marathonkampioen Gerard Nijboer. Afgelopen zondag was Concertgebouw De Doelen het podium voor de Fortis Jongeren Run. Na enthousiaste peptalks van Paul Rosenmöller als voorzitter van het Convenant Overgewicht en Jos Baeten de CEO van Fortis Verzekeringen Nederland en een opzwepende warming up, maakte de groep zich op voor de start op de Coolsingel. Met alle voorbereidingen in de benen hebben alle jongeren en hun begeleiders de eindstreep, van zowel de 5 als de 10 kilometer met goede tijden gehaald! 

De Fortis Jongeren Run winnaar van de AD 5 km Loop, een viertienjarig talent van het Altra College Krommenie, was 7e in het overall klassement met een tijd van 18:18 min, een prestatie van formaat. De snelste op de RTV Rijnmond 10 kilometer Loop, een zeventienjarig talent van jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep, was 50ste in het overall klassement met een schitterende tijd van 39:56 min. 

Als klap op de vuurpijl heeft Ali B het spektakel afgesloten met een daverend optreden. Hij zong de jongeren toe met ondermeer het nummer 'Breek de tent af', dat hij speciaal heeft opgedragen aan jongeren en bewegen. 

Al met al bood het evenement van de Fortis Marathon Rotterdam op 13 april 2008 bij uitstek het podium om jongeren een succesbeleving te laten ervaren.