Utrecht,
18
december
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Fortis ASR en De Amersfoortse bieden vergaande keuzevrijheid

Samenvatting

​Uit eerder onderzoek van Independer is gebleken dat consumenten de keuzevrijheid om zelf hun zorgverlener te kiezen een steeds belangrijkere factor vinden bij het kiezen van een zorgverzekering. Meer dan de helft van de consumenten die op Independer.nl een vergelijking heeft gemaakt, geeft aan ruime tot volledige keuzevrijheid te willen. Fortis ASR en De Amersfoortse, allebei onderdeel van ASR Nederland, herkennen deze behoefte en bieden hun klanten en zorgverleners een grote mate van keuzevrijheid. Dit uit zich in de toegang tot medische hulp in het buitenland en de geneesmiddelenkeuze. Hiermee onderscheiden beide verzekeraars zich in hun dienstverlening en maken zij het verzekerden steeds gemakkelijker.

Met een ziektekostenverzekering van Fortis ASR (ASR Verzekeringen*) en De Amersfoortse hebben klanten vanaf nu ook eenvoudige toegang tot medische hulp in een groot aantal buitenlandse ziekenhuizen. De verzekeraars hebben betaalafspraken gemaakt met ongeveer 50 ziekenhuizen net over de grens in Duitsland en België.
 
Daarnaast hebben beide verzekeraars besloten niet mee te doen aan het preferentiebeleid geneesmiddelen. De behandelend arts en de apotheker bepalen samen welk merk geneesmiddel het meest geschikt is voor de klant. Op deze manier volgt de klant de zorgverlener in plaats van de zorgverzekeraar.
 
Naast de ruime keuzevrijheid die Fortis ASR en De Amersfoortse hun klanten bieden, zijn de premies voor de basisverzekering gelijk gebleven. De aanvullende verzekeringspremies zijn met nul tot tien procent gestegen.