Utrecht,
26
april
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Corins verstevigt positie op co-assurantiemarkt

Samenvatting

Corins, de Amsterdamse beursassuradeur die sinds 2016 een 100% dochter van a.s.r. is, zal haar positie op de co-assurantiemarkt de komende tijd flink gaan verstevigen. Na de integratie van de co-assurantieactiviteiten van Generali Nederland zal de omzet en het aantal medewerkers verdubbeld worden. Om de verbondenheid van Corins met a.s.r. te benadrukken is de tekst ‘een merk van a.s.r.’ toegevoegd aan het logo van Corins.

COR_NL_line_01_RGB_FC_pos_300dpi

Corins werd in 2003 opgericht en is actief op de co-assurantiemarkt. Hier worden complexe en omvangrijke risico's door meerdere verzekeraars gedragen. Corins sluit brand-, transport- en aansprakelijkheidsverzekeringen via circa 65 makelaars. Corins heeft volmachten van binnenlandse- en buitenlandse verzekeraars om zelfstandig te kunnen opereren op de co-assurantiemarkt.

Na de overname van Corins in 2016 heeft a.s.r. haar eigen beursportefeuille ondergebracht bij Corins met de ambitie om een rendabele groei te realiseren in de grootzakelijke markt. Met de overname van Generali Nederland door a.s.r. wordt een verdere invulling aan deze ambitie gegeven. Door het bundelen van de beursportefeuille en deskundigheid van Generali bij Corins wordt de positie in deze markt verder verstevigd. De jaaromzet van Corins groeit naar ruim € 60 miljoen en het beursteam bestaat uit ruim 25 medewerkers.

Een merk van a.s.r.

Met de toevoeging 'een merk van a.s.r.' wordt de positionering van Corins als deelneming van a.s.r. in de co-assurantiemarkt krachtiger en het zorgt voor meer naamsbekendheid bij adviseurs. Corins blijft een zelfstandig opererende entiteit.

Paula Tewes, directeur Corins: ‘Corins voegt als onafhankelijk beursassuradeur duurzaam waarde toe. Het past in de ambitie van a.s.r. om te groeien in de grootzakelijke markt. Met Corins zetten we onder de vlag van a.s.r. significante stappen om een meer leidende positie in het middensegment van de co-assurantiemarkt in te nemen.’

Boilerplate

Over Corins

Het volmachtbedrijf Corins BV is in 2003 opgericht en is gevestigd in Amsterdam. Corins vertegenwoordigt schadeverzekeraars en is actief op de Nederlandse co-assurantiemarkt, met een focus op het verzekeren van industriële en commerciële risico's. Naast het accepteren van beursrisico’s biedt Corins via haar (inter)nationale kanalen tevens toegang tot capaciteit en/of oplossingen voor zeer specifieke soorten verzekeringen. Corins is een merk van a.s.r.