Utrecht,
01
oktober
2016
|
16:45
Europe/Amsterdam

Basisschool Vleuterweide winnaar a.s.r. scholen challenge

Samenvatting

OBS Vleuterweide is uitgeroepen tot de winnaar van de a.s.r. scholen challenge. De leerlingen van deze school presenteerden een plan om in de klas bewuster met water om te gaan. Volgens de jurysluit het idee goed aan bij de duurzaamheidsambitie van a.s.r. Bovendien was de presentatie van OBS Vleuterweide origineel en afwisselend

winnaara.s.r.scholenchallenge.jpg

5 scholen streden woensdag 28 september in de finale van de a.s.r. scholen challenge. De finalisten presenteerden hun duurzaamheidsidee aan een jury onder leiding van tv-presentator Lodewijk Hoekstra. OBS Vleuterweide presenteerde een plan om meer water te besparen in de school. De kracht ervan is volgens de jury dat de leerlingen elkaar bewust maken om duurzamer met water om te gaan. Het idee sluit aan op de duurzaamheidsambitie van a.s.r. om energie door te geven. OBS Vleuterweide won een cheque ter waarde van 12.500, beschikbaar gesteld door a.s.r. Hiermee kunnen zij de waterbesparende acties realiseren.

Andere finalisten

Ook de andere finalisten hadden goede plannen om hun school duurzamer te maken. Bijvoorbeeld energieopwekkende fietsen op het schoolplein, vogel- en andere dierenkastjes of een moestuin bij school of een traplift voor kinderen met een beperking.

Jury

De a.s.r. scholen challenge is een initiatief van a.s.r. in samenwerking met de Gemeente Utrecht en de Dutch Green Building Council. De jury bestond naast Lodewijk Hoekstra als voorzitter, uit Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council, Jeroen Kreijkamp, Wethouder van de Gemeente Utrecht, Jeroen van Schooten, architect-directeur van Team V architectuur en Lisa Bakker, manager MVO van a.s.r.