Utrecht,
18
juli
2016
|
17:41
Europe/Amsterdam

a.s.r. verstevigt positie op zakelijke markt schadeverzekeringen

Samenvatting

a.s.r. neemt Corins, een beursassuradeur die op de co-assurantiemarkt opereert, over. Dat zijn a.s.r. en de eigenaren van Corins overeengekomen. Met de overname verstevigt a.s.r. haar positie op de (groot)zakelijke markt voor schadeverzekeringen.

corins-logo-2010.jpg

Corins is sinds 2003 succesvol actief als beursassuradeur op de Nederlandse co-assurantiemarkt. Het bedrijf was in 2015 verantwoordelijk voor een premieomzet van ruim € 18 miljoen en bedient meer dan 60 makelaars. Corins zal tevens de verzekeraars waarmee zij momenteel zaken doet, blijven vertegenwoordigen.

De overname van Corins past in de strategie van a.s.r. om op basis van organische groei en selectieve acquisities haar positie in de Nederlandse (groot)zakelijke markt voor schadeverzekeringen verder uit te breiden. De co-assurantieactiviteiten van a.s.r. en Corins sluiten goed op elkaar aan en de overname past binnen de kaders van de daarvoor door a.s.r. vastgestelde investeringsrichtlijnen.

Karin Bergstein, lid van de Raad van Bestuur van a.s.r.: ‘Ik ben blij met de overname van Corins. a.s.r. verstevigt zo haar positie op de Nederlandse markt en we breiden ons distributienetwerk uit. De kennis en ervaring van de specialisten van Corins vormen een goede aanvulling op ons vakmanschap.'

Hanny Kohlbrugge, directeur-grootaandeelhouder van Corins: ‘Met deze acquisitie wordt invulling gegeven aan onze ambitie om aansluiting te verkrijgen bij een krachtige en solide verzekeringsgroep. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met a.s.r. als nieuwe partner de (groot)zakelijke schademarkt nog beter zullen kunnen bedienen.’

De medewerkers blijven in dienst van Corins. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en zal van daaruit zelfstandig blijven opereren. Over de overnamesom worden geen gegevens bekendgemaakt. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder.