Utrecht,
08
maart
2017
|
14:41
Europe/Amsterdam

a.s.r. steunt mkb via succesvol Bedrijfsleningenfonds

Samenvatting

a.s.r. neemt voor € 100 miljoen deel in de tweede closing van het Bedrijfsleningenfonds (BLF) van de Nederlandse Investeringsinstelling N.V. (NLII) en Robeco. Eerder participeerde a.s.r. al voor € 30 miljoen in het fonds, waarmee het totaalbedrag op € 130 miljoen komt. a.s.r. wil op deze manier een bijdrage leveren aan de financiering van het mkb.

money.png

De Nederlandse Investeringsinstelling N.V. (NLII) en Robeco kondigen vandaag aan dat het BLF in een tweede ronde € 480 miljoen aan financiering heeft opgehaald. a.s.r. is een van de deelnemende partijen. Het BLF financiert samen met banken grotere Nederlandse mkb-ondernemingen. Daarbij verstrekken het BLF en de banken onder reguliere voorwaarden leningen aan ondernemingen. Na deze 2e financieringsronde bedraagt de totale omvang van het fonds € 960 miljoen. Sinds de oprichting van het fonds is al € 195 miljoen aan leningen verstrekt aan Nederlandse mkb-bedrijven.

Andere deelnemende partijen in deze tweede financieringsronde zijn NN Group, Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT), Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en het Europese Investeringsfonds EIF. Het merendeel van deze partijen participeerde ook in de eerste financieringsronde.