Utrecht,
29
mei
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

a.s.r. Rij Veilig app nu beschikbaar voor alle weggebruikers

Samenvatting

De Rij Veilig app van a.s.r. is vernieuwd en gebruiksvriendelijker gemaakt en is nu behalve door automobilisten ook te gebruiken door alle andere weggebruikers. Met de slow-modus is de Rij Veilig app nu ook bruikbaar als je in de file staat of op de fiets zit. En dat is nodig, want in de afgelopen jaren is er sprake van een stijging van het aantal verkeersslachtoffers, zowel onder automobilisten als andere weggebruikers.

Rij+Veilig+3

De Rij Veilig app voor automobilisten blokkeert de afleidende functies van je smartphone, zoals binnenkomende WhatsApp-, sms- en internetberichten als je sneller dan 15 kilometer per uur beweegt. Met de nieuwe slow-modus worden de functies van je smartphone al uitgeschakeld als je stilstaat, ideaal dus voor bijvoorbeeld fietsers, skeelers en automobilisten die in de file rijden.

Er is de laatste jaren sprake van een stijging van het aantal verkeersslachtoffers, zo blijkt uit CBS-cijfers. In 2014 waren er 570 dodelijke ongevallen in het verkeer te betreuren, in 2015 was dat aantal naar 621 gestegen en in 2016 zelfs tot 629, waaronder 231 automobilisten en 189 fietsers. Onderzoek wijst uit dat bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is, vaak door het bedienen van een smartphone. Een op de acht automobilisten zegt wel eens achter het stuur te WhatsAppen. Onder jongere bestuurders gaat het zelfs om een kwart die de smartphone gebruikt tijdens een autorit.

a.s.r. wil als verzekeraar graag helpen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarom heeft a.s.r. de Rij Veilig app geïntroduceerd, die helpt je om je aandacht bij de weg te houden.

Hoe werkt het

De app schakelt zichzelf in zodra je sneller gaat dan 15 kilometer per uur. Vanaf dat moment worden afleidende social media berichten, sms’jes, internet en handheld bellen, geblokkeerd op je smartphone. Je kunt nog wel handsfree bellen en ook navigatie blijft beschikbaar. Sta je weer stil, dan wordt de blokkering opgeheven en komen alle berichten en meldingen weer binnen. Als je niet zelf achter het stuur zit of met het openbaar vervoer reist, kun je de Rij Veilig app in de passagiersmodus zetten om de blokkering op te heffen.

Iedereen met een Android toestel kan gratis de a.s.r. Rij Veilig app downloaden in de Google Play Store. Meer informatie over de app vind je op www.asr.nl/rijveilig.