a.s.r. vindt het belangrijk om bij te dragen aan een duurzamer schoolklimaat in Nederland.
Jos Baeten, bestuursvoorzitter a.s.r.
Utrecht,
10
februari
2017
|
11:44
Europe/Amsterdam

a.s.r. opent de beurs met a.s.r. scholen challenge

Samenvatting

Op vrijdag 10 februari opende kinderen van groep 7/8 van De Spits uit Lunetten samen met Jos Baeten van a.s.r. namens de a.s.r. scholen challenge de handelsdag op de Beurs.

 

a.s.r. organiseert voor het tweede jaar de a.s.r. scholen challenge: een duurzaamheidswedstrijd voor basisscholen in de provincie Utrecht. De school met het beste duurzame idee wint 12.500,- euro om de uitvoering van het idee te realiseren. De a.s.r. scholen challenge wordt ondersteund door de Dutch Green Building Council (DGBC) en de provincie Utrecht.

 

a.s.r. scholen challenge

De a.s.r. scholen challenge bestaat uit een interactieve les over duurzaamheid, een duurzaamheidsbeoordeling door de leerlingen en een ‘quickscan duurzame school’ uitgevoerd door de schoolleiding. Tijdens de duurzaamheidsbeoordelingen worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over het verduurzamen van hun schoolgebouw. De deelnemende scholen dienen hun beste idee in om kans te maken op de prijs van €12.500,-

Met de a.s.r. scholen challenge wil a.s.r. bijdragen aan een duurzamer schoolklimaat. In 2016 is de wedstrijd gewonnen door OBS Vleuterweide. De leerlingen bedachten een plan om meer water te besparen in de school. Inmiddels zijn zij samen met a.s.r. het idee van de waterbesparingen aan het uitwerken.

Basisschool De Spits doet dit jaar voor de tweede keer mee en zij zijn daarom uitgekozen om samen met Jos Baeten de beursdag te openen.

De wedstrijd geldt dit jaar voor alle scholen in de provincie Utrecht. Scholen hebben tot uiterlijk 28 februari 2017 de tijd om zich in te schrijven via www.verduurzaamjeschool.nl.

Uit alle inzendingen worden vijf scholen gekozen die hun idee tijdens de finaledag op 11 oktober 2017 presenteren aan een deskundige jury.