Utrecht,
14
oktober
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR neemt verzekeraar Paerel Leven over

Samenvatting

​ASR neemt alle aandelen in levensverzekeraar Paerel over, zo zijn beide verzekeraars overeengekomen. De activiteiten van Paerel worden geïntegreerd in het levenbedrijf van ASR.

paerel-leven.png

​ASR neemt de in Amsterdam gevestigde levensverzekeraar Paerel over. Als gevolg van de renteontwikkelingen is de solvabiliteit van Paerel Leven onder druk komen te staan. Reden voor Paerel om aansluiting te zoeken bij een sterke partij. De activiteiten van Paerel Leven worden geïntegreerd in het levenbedrijf van ASR. Op deze wijze wordt de continuïteit voor polishouders gewaarborgd.

De overname van Paerel Leven heeft een neutraal effect op de solvabiliteit van ASR.

Jos Baeten, voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR: 'We vinden het belangrijk op deze manier de klanten van Paerel zekerheid over hun aanspraken te kunnen bieden en verwachten dat de samenvoeging van de activiteiten vlot zal verlopen.'

Directievoorzitter Ebbo de Jong van Paerel Leven onderstreept het belang voor haar klanten bij deze overname: 'Om onze polishouders continuïteit te garanderen zijn wij op zoek gegaan naar een sterke partij. Die hebben wij in ASR gevonden.'

Paerel Leven is een in Amsterdam gevestigde levensverzekeraar die zowel lijfrentes als pensioen­verzekeringen voert en heeft een balanstotaal van EUR 200 miljoen.

DNB heeft de vereiste verklaring van geen bezwaar verleend voor de overname van Paerel Leven door ASR. De overname vindt verder plaats onder de gebruikelijke voorwaarden, waaronder de nog te verkrijgen goedkeuring van de NMa.