Utrecht,
23
december
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

a.s.r. neemt pensioenverplichtingen over van Stichting Chevron Pensioenfonds

Samenvatting

​a.s.r. neemt per 1 januari 2015 de pensioenverplichtingen over van Stichting Chevron Pensioenfonds. Het over te dragen pensioenvermogen van deze ‘buy-out’ bedraagt € 370 miljoen.

chevronlogo300dpi.jpg

​De bestaande pensioenaanspraken van ruim 1800 deelnemers, (oud-)werknemers van de Nederlandse bedrijfsactiviteiten van de Amerikaanse oliemaatschappij Chevron, zullen vanaf 1 januari worden geadministreerd en uitgevoerd door a.s.r. Pensioenen. Bij de overdracht van de pensioenverplichtingen naar a.s.r. wordt een gedeelte van de achterstallige indexaties ingehaald. Daarnaast zullen in de komende jaren de pensioenen conform Europese inflatiecijfers worden geïndexeerd.

Michel Verwoest, lid Raad van Bestuur a.s.r.: ‘Wij zijn verheugd dat de Stichting Chevron Pensioenfonds is ingegaan op ons aanbod. De pensioenaanspraken van de deelnemers zijn bij ons in goede handen. Deze overname sluit goed aan bij de strategie van ons pensioenbedrijf. a.s.r. wil zich hiermee nadrukkelijker profileren in de pensioenmarkt. De overname van dit pensioencontract van Chevron is daarmee voor ons een mooie opsteker.’

Cees van Klink, voorzitter Stichting Chevron Pensioenfonds: ‘De buy-out was voor het fonds een logische stap, die wij gelukkig voor het eind van het jaar hebben kunnen effectueren. Het aanbod van a.s.r. was concurrerend en voldeed geheel aan onze verwachtingen. Wij zien met vertrouwen de verdere toekomstige samenwerking tegemoet.’

De overdracht van de pensioenverplichtingen van Stichting Chevron Pensioenfonds naar a.s.r. is begeleid door adviesbureau Towers Watson. De Nederlandsche Bank moet de verklaring van geen bezwaar voor de overname nog afgeven.