Utrecht,
22
september
2015
|
09:39
Europe/Amsterdam

a.s.r. neemt initiatief tot oprichting APF 'Het nederlandse pensioenfonds'.

Samenvatting

a.s.r. neemt het initiatief voor de oprichting van een algemeen pensioenfonds (APF), ‘Het nederlandse pensioenfonds’. Een onafhankelijk pensioenfonds dat vol inzet op de missie die wij het meegeven: een kwalitatief hoogstaande pensioenuitvoering met een duurzaam vermogensbeheer. Zodat klanten begrijpen wat pensioen inhoudt en ervaren dat hun pensioen op een goede manier wordt uitgevoerd.

Een belangrijke waarde van het APF is dat het de uitvoering van pensioenregelingen voor diverse partijen kan bundelen en zo schaalvoordeel kan opleveren. Dit maakt het mogelijk om een kwalitatief hoogstaande pensioenuitvoering te realiseren tegen een aantrekkelijke prijs. Om het schaalvoordeel zo veel mogelijk te borgen start Het nederlandse pensioenfonds met één collectiviteitskring. In die ene kring worden zowel DB- als CDC-regelingen uitgevoerd. De kring kan een veelvoud aan pensioenvariaties aan.Michel Verwoest, lid Raad van Bestuur: “a.s.r. draagt graag actief bij aan de ontwikkeling van de pensioensector. Ons initiatief voor een algemeen pensioenfonds hoort daarbij. Wij willen dat Het nederlandse pensioenfonds het anders gaat doen dan gebruikelijk in de pensioenmarkt. Dat kan door onze jarenlange ervaring met pensioen én doordat wij een start kunnen maken zonder legacy. Maar het belangrijkste is dat wij in alle facetten waar een klant mee te maken heeft de organisatie zo inrichten dat hij de volle aandacht krijgt. Of het nu om een welkomstteam gaat dat werkgevers of pensioenfondsbesturen helpt bij de overstap naar een nieuwe pensioenregeling, of een pensioenteam dat de werknemer helpt met vragen over zijn pensioen. Ook nadat hij al met pensioen is gegaan. In iedere fase krijgt de klant de actieve begeleiding en aandacht die aansluit op zijn behoeften. Zo creëer je duurzaam meerwaarde en ziet hij ook daadwerkelijk dat zijn pensioen op een goede manier wordt uitgevoerd”.

a.s.r. zal optreden als fiduciair manager. Het nederlandse pensioenfonds profiteert daarmee van de jarenlange expertise op het gebied van het beheer van beleggingsportefeuilles die als doel hebben pensioenverplichtingen na te komen. Daarnaast kan het fonds gebruik maken van de uitstekende reputatie van a.s.r. op het gebied van duurzaam beleggen. Een deel van het pensioenvermogen in de collectiviteitskring zal worden uitbesteed aan andere vermogensbeheerders.

a.s.r. wil als het wettelijk is toegestaan, naar verwachting begin 2016, starten met Het nederlandse pensioenfonds.

Kijk op www.hetnederlandsepensioenfonds.nl voor meer informatie.

Boilerplate

Over a.s.r. Pensioenen

a.s.r. Pensioenen is een breed opererende pensioenverzekeraar en richt zich op ondernemingen, ondernemers en deelnemers. Een aanzienlijk deel van onze klanten bestaat uit grootzakelijke klanten. Wij bedienen onze klanten met drie sterke merken: De Amersfoortse Verzekeringen, a.s.r. en Brand New Day. De Amersfoortse biedt een beschikbare premieregeling (DC), a.s.r. biedt pensioenregelingen met een gegarandeerde uitkering (DB). Brand New Day is een premiepensioeninstelling (PPI).