Utrecht,
22
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Nederland verkoopt voormalig Fortis hoofdkantoor aan Provincie Utrecht

Samenvatting

​De Provinciale Staten van Utrecht hebben haar goedkeuring gegeven op het advies van Gedeputeerde Staten om het pand aan de Archimedeslaan 6 op bedrijventerrein Rijnsweerd te kopen van ASR Nederland.

Sinds 1995 staat het pand, ontworpen door Van Mourik Architecten, op kantorenpark Rijnsweerd. Het pand diende tot 3 oktober 2008, toen Fortis uiteenviel, als Nederlands hoofdkantoor van Fortis.

De 18 verdiepingen tellende Fortis-toren met bijbehorend Auditorium heeft een bruto vloeroppervlak van 41.000 m2 (netto ongeveer 31.000 m2). De provincie gaat 70% van de ruimte gebruiken. Fortis Bank huurt de resterende ruimte in het gebouw.
 
Dick Gort, CEO ASR Vastgoed Vermogensbeheer: "Wij zijn zeer blij dat de provincie als gebruiker op Rijnsweerd aanwezig is en blijft. Zo levert zij een bijdrage aan de vitaliteit van het kantorenpark, waartoe wij zelf ook behoren."
 
De levering en notariële overdracht van het pand staat gepland eind 2010. Wanneer de verhuizing van het provinciehuis naar het nieuwe pand zal plaatsvinden, is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van eventuele verbouwwerkzaamheden. Voor wat betreft de huidige locatie van het provinciehuis is de provincie in goed overleg met de gemeente bezig te zoeken naar een oplossing die een positieve bijdrage levert aan zowel het park Rijnsweerd als aan de stad.