Utrecht,
03
juni
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Nederland verhuurt kantoorpand Rotterdam Weena aan Shell

Samenvatting

​Vanochtend hebben ASR Nederland en Shell, in het bijzijn van burgemeester Aboutaleb en wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening en Vastgoed) het huurcontract voor het pand aan het Weena in Rotterdam ondertekend. Dit past in de plannen van ASR Nederland om de huisvesting te gaan concentreren in de regio Utrecht.

Concentratie huisvesting

Vorig jaar heeft ASR Nederland bekend gemaakt de huisvesting gefaseerd, maar uiterlijk 2015 te gaan concentreren. De verschillende bedrijfsonderdelen van ASR Nederland zijn nu op 13 locaties in Nederland gevestigd. De activiteiten zullen - met uitzondering van die van Ardanta in Enschede en de Europeesche Verzekeringen in Amsterdam - worden geconcentreerd op één nader te bepalen locatie in de regio Utrecht. Voor de locatie in Rotterdam was de verhuisdatum bepaald op uiterlijk 31 december 2012.

Doordat ASR Nederland via zijn vastgoedbedrijf ASR Vastgoed Vermogensbeheer het pand aan Shell kon verhuren, zijn de geleidelijke verhuisplannen van de verschillende bedrijfsonderdelen vervroegd. Voor de betreffende medewerkers in Rotterdam betekent dit dat zij per 1 december 2010 vervroegd naar Utrecht of Amersfoort verhuizen, dan wel dat zij tijdelijk een andere locatie in het centrum van Rotterdam gaan betrekken.
Op 1 december 2011 zal het pand, na een volledige gebouwrenovatie opgeleverd worden aan Shell.