Utrecht,
24
maart
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Nederland past toetsnorm voor pensioenen toe

Samenvatting

​Het Verbond van Verzekeraars heeft dinsdag 23 maart een advies uitgebracht over een toetsnorm voor de kosten van in het verleden gesloten beschikbare premieregelingen (BPR) met beleggingsmogelijkheid. ASR Nederland neemt dit advies over.

Toetsnorm

Het Verbond van Verzekeraars heeft in goed overleg met de Stichting van de Arbeid (StAR) en de Ombudsman Financiële Dienstverlening een toetsnorm vastgesteld voor de advies- en  uitvoeringskosten voor een BPR met beleggingsmogelijkheid afgesloten voor 1 januari 2010.

ASR Nederland zal deze norm toepassen. Naar verwachting komt 15% van alle pensioendeelnemers met een BPR met beleggingsmogelijkheid in aanmerking voor een vergoeding. ASR Nederland raamt de financiële impact voor het opvolgen van de toetsnorm op EUR 15 miljoen. 

Deelnemers krijgen bericht

Uiterlijk in 2011 krijgen  deelnemers bericht of zij voor een vergoeding in aanmerking komen. Zij krijgen dan ook een indicatie van de hoogte van de vergoeding op de pensioendatum. Vervolgens laten wij de deelnemers aan de pensioenregeling ieder jaar opnieuw weten wat de meest actuele indicatie van die vergoeding is.