Utrecht,
04
maart
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Nederland neemt het lopende sponsorcontract van Fortis met Feyenoord over

Samenvatting

​ASR Nederland neemt het lopende sponsorcontract van Fortis over voor het nieuwe seizoen 2009-2010. Deze sponsoring zal worden ingezet om de nieuwe naam ASR Verzekeringen die inmiddels is geïntroduceerd ter vervanging van Fortis ASR, bekendheid te geven.

​Daarmee verdwijnt de naam Fortis bij Feyenoord en wordt deze vervangen door ASR Verzekeringen. De shirts worden met ingang van het nieuwe seizoen aangepast. Op de boarding in het Feyenoord-stadion zal vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd op 15 maart tegen PSV, de nieuwe naam te zien zijn.

Aanleiding
Op 3 oktober 2008 heeft Fortis zijn Nederlandse bank- en verzekeringsactiviteiten verkocht aan de Nederlandse staat. Vanaf dat moment heeft Fortis geen bedrijfsonderdelen meer in Nederland. Daarmee is voor Fortis het belang van sponsoring in Nederland weggevallen. Enkele lopende sponsoractiviteiten in Nederland  zijn inmiddels overgenomen door Fortis Bank Nederland. Het sponsorcontract met Feyenoord is de enige sponsoring die naar ASR Nederland overgaat.

Historie sponsoring Feyenoord
In 1991 is Stad Rotterdam sponsor van Feyenoord geworden. Met de overname  door Fortis in 2000 en het opgaan van Stad Rotterdam in Fortis ASR in 2002 , is de sponsoring van Feyenoord op naam gekomen van Fortis. In de zomer van 2008 heeft Fortis het sponsorcontract dat dit jaar afloopt, verlengd tot en met het seizoen 2009-2010.

Reactie ASR Nederland
Jos Baeten, Voorzitter Hoofddirectie van ASR Nederland: "Dat wij in de verdeling van de sponsorverplichtingen van Fortis in Nederland de nieuwe partner van Feyenoord zijn, is logisch. Wij hebben via een van onze bedrijfsonderdelen met Feyenoord al heel lang een prima relatie die al van ver voor de Fortis-periode dateert. Deze overname van het sponsorcontract past op dit moment bovendien goed in het kader van de introductie van onze nieuwe naam en logo bij het publiek.
 
Daarbij realiseren wij ons natuurlijk wel dat in het huidige economische klimaat en gegeven de wijze waarop momenteel tegen de financiële sector wordt aangekeken, elke vorm van sponsoring vragen oproept. In de afweging of en hoe wij na 2010 met de sponsoring van Feyenoord omgaan, nemen wij dit aspect uiteraard mee. Wij streven ernaar dat onze besprekingen over eventuele voortzetting van de sponsorrelatie zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 1 mei, zijn afgerond. "
 
Reactie Feyenoord
Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde is blij dat nu duidelijk is welke naam volgend seizoen op het shirt van de Rotterdammers zal prijken: " Onder welke naam de sponsoring zou worden ingevuld,  was onduidelijk geworden door de ontwikkelingen rond Fortis. ASR kennen wij al uit de Stad Rotterdam-periode als een gewaardeerde partner. Maar ook daarna zijn de contacten warm gebleven. Wij zijn dan ook blij met deze uitkomst. "