Utrecht,
05
oktober
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR Nederland kiest voor renovatie Utrechtse hoofdvestiging

Samenvatting

ASR Nederland gaat haar huidige huisvesting aan de Archimedeslaan 10 in Utrecht renoveren. In 2009 kondigde ASR Nederland aan de meerderheid van haar activiteiten te gaan concentreren op één nader te bepalen locatie.

De afgelopen periode is onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor nieuwbouw in en rond Utrecht en Amersfoort,  of renovatie van de huidige locatie. De renovatie van het gebouw start in 2012 en wordt in fases uitgevoerd. In 2015 zal het gebouw opgeleverd worden. Het gerenoveerde pand biedt ruimte aan alle 4000 medewerkers die vanwege het locatiebeleid centraal gehuisvest  worden. Het gebouw heeft een bruikbare oppervlakte van 54.200 m2.

Locatiebeleid

ASR Nederland gaf in juli 2009 aan het merendeel van haar activiteiten te gaan concentreren op één locatie,  met uitzondering van Ardanta in Enschede en Europeesche Verzekeringen in Amsterdam. Het nieuwe locatiebeleid  past in het streven om als één bedrijf te opereren, de cultuur klantgerichter te maken, de efficiency te verbeteren en de kosten substantieel te verlagen.   Daarbij is de huisvesting zoals het momenteel is qua omvang, inrichting en technische installaties aan vernieuwing  toe vanwege de personele bezetting, en de implementatie van nieuwe generatie werken.