Utrecht,
15
april
2015
|
10:31
Europe/Amsterdam

ASR Mixfonds krijgt toonaangevende award voor beleggingsfondsen

Eerste prijs van researchinstituut Lipper

Samenvatting

Eén van de beleggingsfondsen van a.s.r., het ASR Mixfonds, heeft gisteren de eerste prijs behaald van het researchinstituut Lipper. Deze prijs voor beleggingsfondsen wordt jaarlijks uitgereikt en geldt als toonaangevend in de markt. De Lipper Award gaat naar beleggingsfondsen die in hun categorie het beste presteren vergeleken met de concurrentie.

Het ASR Mixfonds (ook bekend als ASR Profielfonds G), is één van de grootste mixfondsen van a.s.r. en heeft een belegd vermogen van ruim € 900 miljoen. Het mixfonds werd beoordeeld over een periode van 3 jaar en was de beste van 44 vergelijkbare mixfondsen van Nederlandse fondsenaanbieders. Daarnaast heeft het mixfonds een certificaat ontvangen voor de hoogste ranking, gebaseerd op een periode van 5 jaar en een groep van 37 vergelijkbare mixfondsen.

ASR Nederland Beleggingsbeheer. Jack Julicher, directeur Strategisch Balansmanagement en Financial Markets: ‘We zijn zeer trots op deze prijs en zien het als een aanmoediging om ons verder te ontwikkelen als vermogensbeheerder voor de klanten van a.s.r. met duurzame, transparante en goed renderende beleggingsproducten.’