Utrecht,
02
september
2015
|
07:30
Europe/Amsterdam

a.s.r. introduceert de Rij Veilig app

Samenvatting

a.s.r. introduceert de Rij Veilig app: een app die de afleidende functies van je smartphone blokkeert als je sneller dan 15 kilometer per uur beweegt. De app moet een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. De app is vanaf vandaag beschikbaar voor Android-gebruikers en is gratis te downloaden.

De helft van alle Nederlanders heeft een smartphone. En die wordt veelvuldig gebruikt, ook achter het stuur. De verleiding om tijdens het rijden binnenkomende WhatsApp-, sms- en internetberichten te lezen is voor veel automobilisten moeilijk te weerstaan. En die verleiding kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Onderzoek wijst uit dat bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is, vaak door het bedienen van een telefoon.

a.s.r. wil als autoverzekeraar graag helpen om de veiligheid in het verkeer te verbeteren. Daarom introduceert a.s.r. de Rij Veilig app, die helpt je om je aandacht bij de weg te houden.

Hoe werkt het
De app schakelt zichzelf in zodra je sneller gaat dan 15 kilometer per uur. Vanaf dat moment worden afleidende social media, sms, internet en handheld bellen, geblokkeerd op je smartphone. Je kunt nog wel handsfree bellen en ook navigatie blijft beschikbaar. Sta je weer stil, dan wordt de blokkering opgeheven en komen alle berichten en meldingen weer binnen. Als je niet zelf achter het stuur zit of met het openbaar vervoer reist, kun je de Rij Veilig app in de passagiersmodus zetten om de blokkering op te heffen.

Iedereen met een Android toestel kan gratis de a.s.r. Rij Veilig app downloaden in de Google Play Store. Voor meer informatie zie: www.asr.nl/rijveilig.