Utrecht,
08
maart
2018
|
09:53
Europe/Amsterdam

a.s.r. in AEX Euronext Index per 19 maart 2018

Samenvatting

Met ingang van 19 maart 2018 zal ASR Nederland N.V. (a.s.r.) worden opgenomen in de AEX index. Euronext, de toonaangevende aandelenbeurs in de eurozone, heeft dat bekendgemaakt naar aanleiding van de jaarlijkse herweging.

ASR Nederland N.V. is beursgenoteerd op de Euronext Amsterdam sinds 10 juni 2016. Op 14 september 2017 heeft NLFI, in opdracht van de Nederlandse Staat, de privatisering afgerond waarmee de free-float van het aandeel ASR Nederland N.V. naar 100% werd gebracht. ASR Nederland N.V. is ook opgenomen in de STOXX Europe 600 index.

Jos Baeten, CEO van ASR Nederland N.V.: “Wij zijn blij dat a.s.r. wordt opgenomen in de AEX index, de voornaamste index van de Nederlandse markt. Na de geslaagde beursgang in 2016 en de afronding van de privatisering in september 2017, verhoogt de opname in de AEX index ons profiel onder internationale beleggers en is dit een nieuwe mijlpaal voor a.s.r. als beursgenoteerde organisatie.”

De AEX is een index van de 25 grootste beursgenoteerde ondernemingen op de Euronext Amsterdam op basis van de free-float gecorrigeerde marktkapitalisatie. Het is de meest gebruikte index van de Nederlandse markt.