Utrecht,
03
januari
2017
|
13:04
Europe/Amsterdam

a.s.r. hoogste nieuwe binnenkomer in Binck Beleggers Top-200

Samenvatting

a.s.r. is met stip de hoogste nieuwe binnenkomer in de Binck Beleggers Top-200, op gepaste afstand gevolgd door mede-nieuwkomer Philips Lighting. Shell en ING staan op nummer 1 en 2.

binck.png

Voor de ranglijst van de Binck Beleggers Top-200 is gekeken naar effecten die actieve Binck-beleggers medio december in portefeuille hadden. Zo is de lijst van 200 ‘populairste’ effecten samengesteld. Daarbij is niet alleen naar Nederlandse en internationale aandelen gekeken, maar ook naar beleggingen in populaire beleggingsfondsen, obligaties en ETF’s.

Shell en ING

Shell en ING zijn daarbij net als vorig jaar de stevige nummer één en twee, maar KPN schuift op naar de derde plaats door over Aegon en ArcelorMittal heen te springen. Apple haalt als populairste Amerikaanse fonds de Top-25 net niet.

Binnenkomers

a.s.r. voert de lijst van hoogste binnenkomers aan. Flow Traders en Refresco gingen het jaar daarvoor naar het Damrak, terwijl de terugkeer van Walt Disney de groeiende populariteit van Amerikaanse aandelen onderstreept. Ook fondsen als Amazon en Netflix zijn dit jaar nieuw in de lijst.

Vijf hoogste nieuwkomers in 2016

(positie in Top 200)

65

​ASR Nederland 

​​109

​Philips Lighting 

​117

​Flow Traders

​131

Refresco Group 

​141

​​Walt Disney

Voor meer info zie: https://www.binck.nl/docs/librariesprovider9/overige-documenten/overige/2016_12_binckbank-top200_v1.pdf?sfvrsn=2