Utrecht,
16
december
2015
|
07:00
Europe/Amsterdam

a.s.r. herverzekert deel pensioenportefeuille bij Legal & General Reinsurance

Samenvatting

a.s.r. en Legal & General Reinsurance (Legal & General) gaan een strategische samenwerking aan voor de herverzekering van een deel van de pensioenportefeuille van a.s.r.. Het gaat om een herverzekerd bedrag van€ 200 miljoen. Door de samenwerking met Legal & General optimaliseert a.s.r. haar balansrisico’s.

Het is de eerste transactie voor Legal & General op de Europese pensioenherverzekeringsmarkt. Legal & General is al wel actief op deze markt in de Verenigde Staten en Groot Brittannië.

Chris Figee, CFO a.s.r.: ‘We zijn verheugd over deze strategische samenwerking met Legal & General. Zij zijn een betrouwbare en financieel sterke partner met veel internationale ervaring. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om onze balans te optimaliseren en past bij de ambities van a.s.r. om een innovatieve partij te zijn, die het belang van haar klanten centraal zet.’

Manfred Maske, CEO Legal & General Reinsurance: ‘De contacten met a.s.r. over deze herverzekering geven een goede basis voor een succesvolle samenwerking. Wij kijken ernaar uit om een bijdrage te leveren aan solide pensioenoplossingen voor de klanten van a.s.r. ‘

 

Over a.s.r. Pensioenen

a.s.r. Pensioenen is een breed opererende pensioenverzekeraar en richt zich op ondernemingen, ondernemers en deelnemers. Een aanzienlijk deel van onze klanten bestaat uit grootzakelijke klanten. Wij bedienen onze klanten met drie sterke merken: De Amersfoortse Verzekeringen, a.s.r. en Brand New Day. De Amersfoortse biedt een beschikbare premieregeling (DC), a.s.r. biedt pensioenregelingen met een gegarandeerde uitkering (DB). Brand New Day is een premiepensioeninstelling (PPI).