Utrecht,
21
juni
2016
|
16:08
Europe/Amsterdam

a.s.r. en DGBC lanceren de a.s.r. scholen challenge voor basisscholen in Utrecht

Samenvatting

a.s.r. lanceert een duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in de gemeente Utrecht: de a.s.r. scholen challenge. Het doel van deze wedstrijd is scholen uit te dagen om duurzamer te worden en daarmee de kinderen ook bewuster te maken van duurzaamheid. De school met het beste duurzaamheidsidee wordt beloond met een bedrag van € 12.500,- voor het uitvoeren van dit idee.

logo-asr-scholen-challenge-groot.jpg

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma GreenKids. Ook Lot van Hooijdonk, wethouder Duurzaamheid en Milieu van de gemeente Utrecht is jurylid.

DGBC en Utrecht

Dit initiatief wordt ondersteund door de Dutch Green Building Council (DGBC) en de gemeente Utrecht. Alle basisscholen in Utrecht hebben eind mei een uitnodiging ontvangen om aan de wedstrijd mee te doen. Inschrijving is mogelijk tot 24 juni aanstaande. Meer informatie over de a.s.r. scholen challenge op www.verduurzaamjeschool.nl. Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council: “Ik vind het fantastisch dat a.s.r. scholen in de gelegenheid stelt om te verduurzamen. Het is belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van de verduurzaming van hun omgeving.”

a.s.r. scholen challenge

Tijdens de a.s.r. scholen challenge gaan leerlingen op een interactieve manier aan de slag met het verduurzamen van hun eigen school. a.s.r. scholen challenge bestaat uit vier onderdelen:1. Een interactieve en ‘tastbare’ les over duurzaamheid2. Duurzaamheidsbeoordeling door de leerlingen3. Quickscan duurzame school4. Presentatie aan de jury

a.s.r.’s bijdrage aan een duurzamer schoolklimaat

De a.s.r. scholen challenge past binnen de duurzaamheidsinitiatieven van a.s.r., die duurzaamheid als een belangrijke pijler in haar bedrijfsvoering heeft. De ambitie van a.s.r. is Helpen door te doen en a.s.r. wil graag bijdragen aan een duurzamer schoolklimaat.

De deskundige jury bestaat uit: Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma Green Kids, Lot van Hooijdonk, wethouder duurzaamheid en Milieu van de gemeente Utrecht, Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, Jeroen van Schooten, architect-directeur en founding partner van Team V Architectuur (het bureau dat het a.s.r. hoofdkantoor duurzaam heeft gerenoveerd) en Fiona van ’t Hullenaar, directeur Business Support a.s.r. Van ’t Hullenaar: “a.s.r. vindt duurzaamheid een belangrijk onderwerp en werkt daarin graag samen met de DGBC. De a.s.r. scholen challenge geeft scholen de mogelijkheid om te verduurzamen en kinderen bewuster te maken. Wij hopen dat veel scholen in Utrecht mee gaan doen. De eerste scholen hebben zich al aangemeld.”

De winnaar

De winnaar wordt op 28 september tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt. Meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.verduurzaamjeschool.nl.

Over de Dutch Green Building Council (DGBC)

Stichting Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Hiermee wil DGBC een belangrijke rol spelen in de transitie naar een circulaire economie waarin het prettig en gezond wonen, werken en leven is. We stimuleren kennisontwikkeling, zorgen voor verbinding tussen participanten, verzorgen opleidingen en organiseren en faciliteren bijeenkomsten en evenementen over actuele duurzaamheidsthema's. Ook beheert en ontwikkelt DGBC het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. Dit is nationaal en internationaal hét keurmerk om de duurzame prestaties van gebouwen, sloopprojecten en gebieden te beoordelen. De stichting, opgericht in 2008 op initiatief van de markt en onderdeel van de World Green Building Council, is het grootste en meest brede netwerk in Nederland voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Al zo’n 360 bedrijven en organisaties uit de bouw- en vastgoedwereld, maar ook grote eindgebruikers, gemeenten en kennisinstellingen ondersteunen de missie van de DGBC. Meer informatie: www.dgbc.nl.