Utrecht,
08
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

ASR eerste verzekeraar met opleiding tot verzekeringsarts

Samenvatting

ASR gaat als eerste verzekeraar in Nederland artsen opleiden tot verzekeringsarts. De medische dienst van ASR is door de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) erkend als opleiding tot medisch specialist.

​ASR springt met de postacademische opleiding tot verzekeringsarts in op de groeiende behoefte aan praktijkscholing voor verzekeringsartsen. Deze artsen zijn gespecialiseerd in het beoordelen van medische vraagstukken op het gebied van arbeidsongeschiktheid, letselschade, risicobeoordeling bij acceptatie en ongevallen. Tot voor kort werd de opleiding tot verzekeringsarts alleen verzorgd door het UWV.

Frank Romijn, directeur Zorg en Inkomen bij ASR: "Ik ben er trots op dat dankzij de inspanning van onze Medische Dienst, wij erin geslaagd zijn deze bijzondere erkenning te verkrijgen. Wij zien het als een bevestiging van onze deskundigheid en de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij zijn erg blij met deze waardering".

De opleiding verzekeringsgeneeskunde bij ASR bestaat uit een theoretische en een praktijkopleiding en duurt vier jaar. Er zijn inmiddels twee artsen in opleiding. Er zullen jaarlijks steeds twee artsen in opleiding gaan