Utrecht,
05
juli
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

ASR Dutch Prime Retail Fund haalt meer dan € 275 miljoen op

Samenvatting

Pensioenfonds Vervoer, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel en Pensioenfonds APF zijn per 1 juli toegetreden als participanten in het ASR Dutch Prime Retail Fund. In totaal investeren zij meer dan € 275 miljoen in het winkelfonds van a.s.r. real estate.

Het winkelfonds van a.s.r. real estate heeft een waarde van ongeveer € 1,5 miljard. De portefeuille bestaat uit winkels op A1-locaties, (wijk)winkelcentra en supermarkten, met een totaal aan verhuurbare vloeroppervlakte van meer dan 360.000m2. Meer dan 75% van de portefeuille is gelegen in de Randstad en 95% van de highstreet-portefeuille is gelegen in de top 20 winkelsteden van Nederland. De investeerdersbasis is een mix van nationale en internationale beleggers.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: ‘Na diverse plaatsingen van binnen- en buitenlandse beleggers verwelkomen wij opnieuw een aantal vooraanstaande Nederlandse pensioenfondsen in het fonds. Het ASR Dutch Prime Retail Fund is het meest core winkelfonds van Nederland, met een laag leverage-percentage en winkelvastgoed in de beste Nederlandse winkelsteden.’

a.s.r. real estate heeft de fundraising zelfstandig uitgevoerd. Corestone Investment Managers AG adviseerde Pensioenfonds Vervoer. Finance Ideas trad op als adviseur voor Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel en Sweco Capital Consultants was adviseur voor Pensioenfonds APF.

Boilerplate

Over het ASR Dutch Prime Retail Fund

Institutionele beleggers

De participanten in het fonds bestaan na deze closing uit elf vooraanstaande nationale en internationale institutionele beleggers. De oorspronkelijke eigenaar van een aanzienlijk deel van de portefeuille, a.s.r., blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds houden.

Omvang fondsportefeuille circa € 1,5 miljard

Het fonds heeft een gevarieerde portefeuille winkelvastgoed ter waarde van circa € 1,5 miljard. Dit biedt investeerders direct toegang tot circa 200 eersteklas Nederlandse retail objecten, die zijn verhuurd aan meer dan 630 retailers. De portefeuille bestaat uit losse winkelunits, winkelcentra en supermarkten.

Structuur van het fonds

Het fonds is een fonds voor gemene rekening, waarop het Nederlands recht van toepassing is en kent een onbeperkte looptijd. Het fonds heeft een laag leverage niveau. Verder is het fonds gestructureerd conform de INREV Guidelines om onder meer een hoogwaardige governance en voortdurende transparantie voor beleggers te waarborgen.