Utrecht,
07
juli
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

ASR Dutch Mobility Office Fund plaatst € 150 miljoen in eerste zes maanden

Samenvatting

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer heeft een tweede closing afgerond voor het in december gelanceerde ASR Dutch Mobility Office Fund (ASR DMOF). Sumitomo Mitsui Banking Corporation, een van de grootste banken van Japan, en een andere Aziatische institutionele belegger hebben in het Nederlandse kantorenfonds van a.s.r. geïnvesteerd. Hiermee komt het totale extern geplaatste kapitaal in de eerste zes maanden op € 150 miljoen.

utrechthgb4.jpg

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel sloot zich als eerste externe belegger aan bij het ASR DMOF in mei 2017. Het ASR DMOF werd in december 2016 opgericht na de overname van de kantorenportefeuille van Basisfonds Stationslocaties en is het derde sectorfonds dat door a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer is opgericht.

Pieter Vandeginste, fund director bij het ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘We zijn erg blij dat we deze twee Aziatische institutionele beleggers mogen verwelkomen bij ons kantorenfonds. Samen met de eerdere toetreding van het Nederlandse Pensioenfonds Detailhandel bevestigt deze closing dat onze strategie om ons te richten op kwalitatief hoogwaardig Nederlands kantorenvastgoed in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten, aantrekkelijk is voor zowel nationale als internationale investeerders. Wij willen zo een brede basis van internationale investeerders creëren voor ons fonds.’

Over het ASR Dutch Mobility Office Fund

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten in Nederland, zoals bijvoorbeeld grote trein- en metrostations en Schiphol. Deze locaties combineren een uitstekende toegankelijkheid met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten hebben een goede mix van openbaarvervoersfuncties en lokale functies en een grote variatie aan voorzieningen. Minimaal 70% van de beoogde portefeuille zal bestaan uit kantoren, aangevuld met andere assets.

Institutionele beleggers

Het ASR Dutch Mobility Office Fund is toegankelijk voor institutionele beleggers. Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille die bestaat uit 12 objecten en een aantal pijplijnobjecten, met een gezamenlijke waarde van circa € 400 miljoen. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. a.s.r. blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Structuur van het fonds

Het ASR Dutch Mobility Office Fund is een fonds voor gemene rekening met een onbeperkte looptijd. Het fonds is gestructureerd volgens INREV richtlijnen om optimale transparantie richting de beleggers te garanderen. Het fonds kent een liquiditeitsmechanisme met een inkoopfaciliteit en de mogelijkheid tot secundaire verkoop.