Utrecht,
30
november
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Aon Hewitt neemt beheeractiviteiten pensioenfondsen over van ASR

Samenvatting

ASR en Aon Hewitt hebben een overeenkomst bereikt over de overname van de bedrijfsactiviteiten van ASR Pension Fund Services (APFS). De overname vindt plaats per 1 januari 2012.

aon_hewitt_logo.png

Met deze overname neemt Aon Hewitt de pensioenadministratiecontracten van APFS over waarin in totaal circa 20.000 deelnemers in beheer zijn. De medewerkers van ASR die zich bezighouden met het beheer van deze contracten gaan mee in de overgang. De overige medewerkers van APFS blijven in dienst van ASR.

Marcel van der Meulen, directeur Pensioenen van ASR: 'Het uitvoeren van administraties voor pensioenfondsen is geen kernactiviteit binnen onze aangescherpte strategie, daarom hebben we besloten de activiteiten van APFS aan Aon Hewitt af te stoten.' Binnen de aangescherpte strategie richt ASR zich vooral op het bedienen van de doelgroepen particulieren, ZZP'ers en bedrijven tot vijfhonderd medewerkers in de MKB- en grootzakelijke markt.

Aon Hewitt is, naast haar HR-consultancy activiteiten, wereldwijd gespecialiseerd in het voeren van pensioenadministraties en verwacht dat de integratie van APFS soepel zal verlopen. "Aon Hewitt is een slagvaardige organisatie, met een scherp oog voor de moderne eisen die aan pensioenfondsen worden gesteld. Deze overname past prima in onze groeistrategie", aldus Reinoud van den Broek, CEO voor Aon Hewitt in de Benelux.