Utrecht,
05
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Amvest verkoopt agrarische portefeuille aan ASR

Samenvatting

Amvest draagt haar agrarische portefeuille over aan ASR om zich verder te kunnen specialiseren in het ontwikkelen van nieuwe woningbeleggingsfondsen, waaronder een zorgfonds, nieuwe woongebieden en woningen in het middeldure huursegment. Om deze activiteiten te kunnen uitvoeren, behoudt Amvest een strategische grondportefeuille van circa 850 hectare. De core business van Amvest bestaat uit het managen van een drietal woningbeleggingsfondsen met een totale waarde van 2,8 miljard euro en het ontwikkelen van woningen en woongebieden.

De portefeuille van Terra heeft een oppervlakte van 1.957 hectare en bestaat voor het overgrote deel uit verpachte en in erfpacht uitgegeven agrarische gronden en 14 boerderijen. Tevens omvat de portefeuille 254 hectare bos, een aantal woningen en recreatiegronden. De meeste gronden liggen in Friesland en Groningen. Een kleiner deel ligt in Noord- en Zuid-Holland. Voor de pachters, huurders en erfpachters van de gronden verandert er niets door de overname. De contracten blijven ongewijzigd.

ASR Vastgoed Vermogensbeheer beheert in totaal ongeveer € 4 miljard aan vastgoedbeleggingen, waarvan 21% is belegd in landelijk vastgoed. ASR heeft na de overname van Terra ruim 33.000 hectare grond in bezit. ASR is daarmee de grootste particuliere grondeigenaar in Nederland. ASR biedt langdurige grondfinancieringen aan agrarische ondernemers aan, in de vorm van pacht en erfpacht.