Utrecht,
11
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

270 topprestaties tijdens de Jongeren Run in Rotterdam

Samenvatting

Voor de vierde keer op rij liepen 270 jongeren tussen de 12 en 18 jaar mee met de Jongeren Run tijdens de marathon van Rotterdam. Op initiatief van ASR Nederland en in samenwerking met 8 jeugd-zorginstellingen liepen de jongeren tijdens de marathon mee met de AD 5 en 10 km loop. De sportieve prestaties werden neergezet in het kader van het meerjarige samenwerkingsverband "Verzekerd van Jeugdzorg".

2 Maanden trainen

Aan de hand van professionele hardloopschema's zijn de jongeren en hun begeleiders met medewerkers van ASR Nederland als loopcoach de afgelopen 2 maanden de sportieve uitdaging aangegaan.In dit bijzondere hardlooptraject staat motivatie, zelfvertrouwen en persoonlijke trots daarom centraal.

Een topprestatie

Van de aanwezige jeugdzorginstellingen leverde De Hoenderloo Groep op beide afstanden de snelste loper. Met een winnende tijd van 20.21 op de 5 km en 47.12 op de 10 km.
 
Bestuursvoorzitter Jos Baeten: "Samen sporten draagt bij aan het leggen van sociale contacten en het stimuleert je zelfvertrouwen. Ik weet ook hoe trots mensen kunnen zijn als ze deze race met elkaar uitlopen en zie dat ook vandaag weer om mij heen. Iedereen heeft een persoonlijke topprestatie neergezet en samen hebben we er een onvergetelijke belevenis van gemaakt!"

 

Samenwerkingsverband

4 Jaar geleden zijn verschillende jeugdzorginstellingen en ASR Nederland het meerjarige samenwerkingsverband "Verzekerd van Jeugdzorg" aangegaan. Middels verschillende projecten wordt met het samenwerkingsverband invulling gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren op sociaal-maatschappelijk vlak, waarbij positieve aandacht, financiële educatie en het behalen van (gezamenlijke) doelen centraal staan.